Persoonlijke contact
Persoonlijke zorg en service staan bij ons hoog in het vaandel. Uit ervaring is gebleken dat het prettig is om met een vaste kraamverzorgende te maken te hebben. Daarom doen wij het uiterste, dat de zorg de gehele kraamperiode door dezelfde kraamverzorgende wordt gegeven.
Rond de 35ste, week van de zwangerschap zal een medewerker van ons contact met je opnemen voor een intakegesprek. Tijdens dit huisbezoek bieden wij je de gelegenheid vragen te stellen en bespreken wij je wensen ten aanzien van de kraamzorg.

THUISKRAAMZORG

Intake
In een eerste persoonlijk gesprek wordt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg bepaald; wat nodig is voor díe kraamvrouw in dát gezin. De intaker komt in principe bij je thuis. Omdat niet alles vóór de bevalling bekend is, wordt ook op twee andere momenten gekeken welkezorg nodig is. Dat gebeurt op de dag van de bevalling én op de derde of vierde dag erna. Pas dan is helder wat moeder en kind écht nodig hebben. De verloskundige en de kraamverzorgende doen samen deze tweede en derde inschatting. Als het nodig is, wordt de geboden zorg aangepast aan de nieuwe zorgvraag. Dit noemen we een herindicatie. Dit kan betekenen dat je alsnog meer of minder kraamzorg krijgt, dan oorspronkelijk is toegezegd.

Kraamzorg Formulier
Bij het intakegesprek ontvang je een Kraamzorg-formulier. Dit is een formulier waarin de kraamverzorgster de dagelijkse belevenissen en de conditie van jou en je kindje zal rapporteren. Daarnaast worden hierin afspraken over bijvoorbeeld de uren zorg, nuttige tips, antwoorden op je vragen en adviezen genoteerd.Je kunt ook zelf hierin je eigen ervaringen noteren. Zo heb je na je kraamtijd een handig naslagwerk om nog eens op terug te kijken.

Kraamzorg op maat.
Het voordeel van deze manier van werken is dat je kraamzorg krijgt, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De kraamzorg biedt ondersteuning op het gebied van verzorging van moeder en kind, geeft instructies advies en voorlichting, zorgt voor goede hygiëne en kan ondersteuning bieden bij basale huishoudelijke taken. De kraamverzorgende kijkt naar wat er in jouw situatie aan de hand is, zodat de verloskundige/arts goed geinformeerd kan worden over het verloop van het kraambed.

Indicatieprotocol
De zorgbehoefte wordt bepaald na inventarisatie van de situatie door de kraamverzorgster in gezamenlijk overleg met de arts/verloskundige. Als alles bij de bevalling goed verloopt ontvang je kraamzorg gedurende 6 dagen 2uren per dag (= 12 uren). Afhankelijk van de medische of sociale indicatie kan dit na goedkeuring6x4 (=24 uren) òf 6×8 (=48 uren) zijn.